Cégbemutató: Hajdúerdő Kft.

A Hajdúerdő Kft 2002. évi megalakulása óta célként tűzte ki maga elé, hogy a térség egyik meghatározó erdőgazdálkodója és vadgazdálkodója legyen.

Erdészeti szolgáltatásunk keretein belül erdőtelepítési- és felújítási feladatokat látunk el.

4 hektáros csemetekertben erdészeti szaporítóanyagokat termelünk. Csemetekertben kocsányos tölgyet, akác csemetét, valamint hazai és nemes nyár suhángot állítunk elő. Erdészeti szakirányítást közel 1500 hektáron végzünk, erdőgazdálkodási tevékenységet megközelítőleg 200 hektáron és vadgazdálkodási tevékenységet közel 4500 hektáron folytatunk. A területünk apróvadas terület, ahol jellemzően mezei nyúl és fácán található, de jelentős a vaddisznó és őz állomány is. A vadállományt vadászidényben bérvadászattal hasznosítjuk. A bérvadászok jelentősebb hányada külföldi, de belföldi vendégek is szívesen vadásznak és szállnak meg területünkön, ehhez a Belsőerdő erdészház nyújt szálláshelyet, amely a terület szívében található négy napraforgó minősítésű vendégház. A társas és egyéni les-vadászatokon túl más vadászati formákban is vadásztatunk, például barkácsolás. A Hajdúerdő munkáját két hivatásos vadász segíti. Céljaink között szerepel egy erdei iskola megépítése, amely segíti a térségben élő kisiskolások természet megismerésében és megszerettetésében.

2020-ban a  GINOP-8.3.5-18/b azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával vállalkozásunk vissza nem térítendő támogatásban részesült.

-->