Cégbemutató: Vilmányi-Fa Kft.

52. (450 x 600)A Vilmányi-fa Korlátolt Felelősségű Társaságot 1993-ban alapítottuk azzal a céllal, hogy szolgáltatásunk széles kínálatával, ami az erdei szaporítóanyag termesztéstől az erdőgazdálkodáson át a fafeldolgozásig terjed, átölelve az egész erdészeti vertikumot, a térség egyik meghatározó vállalkozása legyünk.

Megalakulásunkat követően faanyagszállítással, talajelőkészítéssel, erdőfelújítással és erdőtelepítéssel foglalkoztunk. Munkáinkat a kezdetek óta saját géppark segíti, mely bérmunka vállalását is lehetővé teszi. Majd később erdészeti szolgáltatáson túl erdőgazdálkodással, fakereskedelemmel és fafeldolgozással is bővült szolgáltatási körünk mintegy évi 25 000 -30 000 m3 mennyiségben.

Faanyag felkészítése során különböző erdészeti választékokat hoztunk létre meghatározóan tölgy, akác és nyár fafajból. Igyekszünk a belföldi piacon túl, külföldi megrendelőink igényeit is kielégíteni különböző erdei választékokkal, szőlészeti alapanyagokkal.

A 90-es évek fakereskedelem keresletéhez igazodva 1997-ben faipari fűrészüzemet építettünk, ahol nyár alapanyagból raklapelemet és hámozási rönkből ládaelemet gyártunk. Akác- és tölgyfa alapanyagból bútorléceket, parkettafrízeket és különböző szőlészeti karókat gyártottunk, és gyártunk mai napig. A fűrészüzem korszerű berendezései biztosítják az egy időben előállított késztermékek és fél-késztermékek nagy volumenét. A gépparkunk a következő nagy teljesítményű gépekből tevődik össze: keretfűrészgép (gatter); hasító szalagfűrészgép két tengelyes sorozatvágó; szalagfűrészek; leszabó körfűrész gépek és komplett hámozó gépsor. A fűrészüzemben évente mintegy 10 000 m3faanyagot dolgozunk fel 45 alkalmazott segítségével. Munkánk eredményességét több alvállalkozó is segíti.

2002-ben a Vilmányi-fa Kft mellett alapítottunk egy másik Korlátolt Felelősségű Társaságot, Hajdúerdő néven, azzal a céllal, hogy csemetekert művelést és az erdőgazdálkodást kiemelten végezhessük. A Vilmányi-fa Kft ettől az évtől kezdve kizárólag fafeldolgozással és faanyag-kereskedelemmel foglalkozik.

A fafeldolgozás magasabb szintre hozásával különböző egy utas raklapok gyártásába kezdtünk, megközelítőleg évi 150 000 darab mennyiségben. A raklapokat akkreditált szárítókamráinkban igény szerint szárítjuk, vagy hő kezeljük.

Célunk a jövőben a piaci keresletek még nagyobb fokú kielégítése, gépparkunk folyamatos korszerűsítése és hatékonyabb termelési módszerek kiépítése.

2020-ban a GINOP-8.3.5-18 és a GINOP-8.3.5-18/b azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával vállalkozásunk vissza nem térítendő támogatásban részesült.

-->